Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Engelska

Gösta Hägglunds stiftelse

2020-06-08

Stipendium ur industrimannen Gösta Hägglunds stiftelse har tilldelats vår VD Emil Eriksson. Stipendiet har tilldelas Emil Eriksson för hans arbete gällande tekniska lösningar inom området dagvattenrening.

 – Så klart jätteroligt att vårt arbete inom dagvattenrening blir uppmärksammat på det här viset. Jag blev mycket överraskad när man ringde och berättade att jag tilldelats stipendiet. Det är en stor ära, säger Emil Eriksson.

Gösta Hägglund föddes den 29 januari 1899. Gösta kom sedan att ägna hela sitt yrkesverksamma liv åt Hägglund & Söner. Stipendiet är instiftat i Gösta Hägglunds anda för att stimulera innovationer och tekniskt utvecklingsarbete. Gösta var den tekniska drivkraften i företaget. Han var dessutom hedersdoktor vid tekniska högskolan i Luleå och mångårig ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

Hägglunds utvecklades från ett snickeriföretag (Norrlands största möbeltillverkare) till Norrlands största verkstadsindustri med kunder över hela världen och med produkter som fortfarande utgör grunden för den tillverkning av militärmaterial, fartygskranar och hydraulmotorer.

För mer information om stiftelsen: Gösta Hägglunds stiftelse